Format Peperiksaan Grafik Komunikasi Teknikal

Grafik Komunikasi Teknikal (GKT) mempunyai 2 kertas. Kertas 1 sebanyak 70% daripada keseluruhan markah adalah kertas peperiksaan di mana pelajar akan menduduki peperiksaan selama 2jam 30minit. Manakala kertas 2 adalah format kerja kursus di mana pelajar akan menyiapkan tugasan yang diberikan di Tingkatan 5 dari bulan Februari sehingga Mei. Berikut adalah video penerangan tentang format SPM GKT.

Grafik Komunikasi Teknikal

Grafik Komunikasi Teknikal (3771) merupakan matapelajaran MPEI KSSM bagi menggantikan subjek Lukisan Kejuruteraan di Sekolah Harian Biasa dan Sekolah Berasrama Penuh yang terpilih.

Modul Pecutan Akhir 2014

Soalan Modul Pecutan Akhir SPM

Download

Skema Modul Pecutan Akhir

Download

 

11 thoughts on “Modul Pecutan Akhir 2014”

 1. seronok tgk ckgu ngajar guna teknologi uct tp sek2 yg kekurangan peralatan ict susah nk implement teknologi mcm ni,,so sad..

 2. Assalamualaikum cikgu. Terima kasih atas website ini. Bolehkah saya mahu dapatkan lagi soalan2 lain LK untuk dibuat latihan? selain model pecutan ini? atau munkin bolehkah cikgu Romie kongsikan kertas2 exam SPM LK untuk 6 tahun atau 10 tahun terbaru? Harap sangat dapat dibantu 🙂

 3. As salam Cikgu Romie..saya Azri abu bakar
  Tahun ni 2016 anak saya akan ambil spm aliran perdagangan.
  Subjek maths Cikgu mmg terbaik dan senang faham.
  Cikgu ada keluarkan modul maths F4 & F5.
  Atau Cd utk di buat rujukan utk subjek maths F4 & F5.
  Sekian tks Cikgu Romie.

 4. Assalamualaikum, terima kasih cikgu blog ini banyak membantu sy dalam proses pembelajaran dan pengajaran. Didoakan semoga cikgu sekeluarga dilimpahi dan diberkati RahmatNYA….Aamiin YRA.

 5. terima kasih cikgu romie banyak yang saya belajar dari youtube cikgu tentang lukisan kejuruteraan.. mudah dan cepat faham..terbaiklah cikgu romie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Home

One thought on “Home”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerbang Perkongsian Pintar Grafik Komunikasi Teknikal & Lukisan Kejuruteraan